Призначення та застосування шлангів ПВХ

Нові технологічні можливості рукавів з ПВХ

Сучасні технологічні процеси дозволяють виробляти спеціальні матеріали з унікальним комплексом властивостей. Це відкриває абсолютно нові можливості при їх використанні.

До таких виробів можна віднести шланги ПВХ. Гнучкі магістралі з пластифікованого полівінілхлоридного пластикату мають цілу низку переваг перед аналогічною продукцією з інших матеріалів. Вони здатні витримувати високі температури, тиск, протистояти дії агресивних речовин та навколишнього середовища.

У порівнянні з гумовими, рукава ПВХ міцніші, зносостійкі, легкі, гнучкі. Добре переносять вплив ультрафіолетового випромінювання, високих (до + 60С) або низьких (до-30С) температур і будь-яких інших природних факторів. Гладка внутрішня поверхня таких рукавів стійка до абразивного зносу. У певному виконанні можуть бути масло, - бензостійкими. Крім того, мають більш низьку вартість.

Виробництво рукавів ПВХ регламентують технічні умови, що розробляються самим підприємством-виробником. Завдяки чому на ринку представлена велика різноманітність рукавів, що мають істотні відмінності за технічними параметрами. Часто вироби можуть бути взаємозамінні, що ще більш ускладнює вибір.

Рукава ПВХ - сфери застосування

Сьогодні такі рукава та шланги застосовують у всіх галузях господарської діяльності, оскільки якість, зносостійкість, міцність, дозволяє експлуатувати їх достатньо довго.

Незамінними вони є як при створенні ефективних систем вентиляції на промислових підприємствах, так і в гальмівних системах великогабаритної рухомої техніки.

Медицина і харчова промисловість. Для цієї сфери виготовляються екологічно-чисті рукава ПВХ, що відповідають усім умовам для обладнання медичної та харчової промисловості. Шланги повинні бути прозорими для зручності візуального контролю за переміщуваними речовинами і гнучкими. Трубки з внутрішнім діаметром від 5 до 50 мм і радіусом вигину від 8 мм випускаються без армування. Вироби з внутрішнім діаметром до 200 мм посилені спіраллю з особливо міцного ПВХ. Стійкі до агресивних середовищ. Можуть використовуватися для зливу кислот і лугів.

Будівництво та сільське господарство. Підійдуть шланги з внутрішнім діаметром від 20 до 200 мм, армовані металевою або ПВХ спіраллю. Вироби мають особливо зносостійку гладку внутрішню поверхню і хвилясту, ніби гофровану, зовнішню. Можуть бути прозорими (шланги для систем вентиляції і повітропроводів) і пофарбованими (рукава для відкачування каналізаційних колодязів, для дренажних систем, пожежні рукави).