Особливості збереження та пакування підшипників

Як правильно зберігати підшипники

Підшипники, як і інші товаро-матеріальні цінності, повинні зберігатися у відповідних умовах. Коли вони відправляються на зберігання, то консервуються і упаковуються. Це допомагає захистити деталі від корозії. Виконуються ці процеси відповідно до технічної документації на упаковку і консервацію підшипників. Термін зберігання залежить від способу упаковки та консервації.

Грамотне, акуратне зберігання цих деталей в складських умовах є запорукою їх надійної роботи в вузлах різних пристроїв. Тому дуже важливо, щоб складське приміщення відповідало технічним умовам правильного зберігання підшипників.

Контроль за навколишнім середовищем

Під час зберігання слід здійснювати постійний контроль вологості і температури повітря на складі. Підшипники зберігають в сухому приміщенні, не можна зазнавати вібрацій. Вологість і температура на складі повинні бути постійними. Не можна, щоб відносна вологість повітря перевищувала позначку в шістдесят відсотків. Температура повинна підтримуватися в діапазоні від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти градусів. Добовий перепад температури не повинен перевищувати п'яти градусів.

Необхідна наявність складського приймача - ізольованого приміщення, використовуваного для в'їзду транспортних засобів та завантаження/розвантаження деталей. Ящики з деталями необхідно витримувати один-два дня на складі з метою вирівнювання температури.

Зберігати підшипники, зовнішній діаметр яких не перевищує трьохсот міліметрів, слід на стелажах. Деталі більшого діаметра зберігають в ящиках.

Деталі, загорнуті стрічкою, в ящики і коробки можна укладати тільки лежачи.

Стелажі повинні розміщуватися на відстані не менше сімдесяти п'яти сантиметрів від зовнішніх стін. Ящики укладають штабелями в ряди заввишки не більше двох метрів.

Між здвоєними рядами встановлених ящиків повинна залишатися достатня для вільного під'їзду електрокара відстань. Великогабаритні ящики повинні бути встановлені з вільним доступом до них з двох боків.

Зберігання слід організувати таким чином, щоб зі складу в першу чергу можна було видати ящики, які мають більш тривалий термін зберігання. Така розстановка товарів дозволить зменшити витрати на переконсервацію деталей і скоротити обсяг робіт.

Розпаковувати деталі можна тільки в спеціально підготовлених для монтажу або огляду місцях. Здійснювати розпакування слід прямо перед початком використання деталей.