Манжети, кільця, та інші технічні ущільнювачі

Технічні ущільнювачі широко застосовуються в машинобудуванні та інших галузях народного господарства  та завжди користуються попитом  на підприємствах.

Завдяки відносній  легкості, та в той же час об'ємності, еластичний ущільнювач легко заповнює усі пустоти, нерівності, зазори в з'єднаннях. Завдяки цій властивості ущільнювальні профілі застосовують для забезпечення герметичності і надійності з'єднань між окремими деталями обладнання, машин, механізмів або ізоляції від атмосферних опадів.

Також завдяки технічним ущілювачам пил, пісок або бруд не проникає в світлопрозорі будівельні конструкції (вікна, двері) тощо.

Сфера застосування

Наочне уявлення обсягів споживання зазначених виробів дає наведений нижче короткий опис сфер їх застосування:

  • ущільнення вікон, дверей та інших елементів кузовів автомобілів, автобусів, тракторів, комбайнів, будівельних і дорожніх машин, пасажирських залізничних вагонів; електротранспорту; ілюмінаторів морських і річкових суден, літаків;
  • ущільнення люків автоклавів, сушарок, печей;
  • елементи ущільнювачів в медичному обладнанні, устаткуванні харчової промисловості, побутової техніки;
  • ущільнювачі дверей побутових і промислових холодильників, морозильних камер, холодильних машин;
  • елементи ущільнювачів колекторів сонячних теплових батарей;
  • в будівництві, де потребують їх наявності світлопрозорі конструкції вікон, дверей, дахів, а також інших фасадних систем;
  • світлодіодні елементи гаражних воріт;
  • ущільнювальні шнури для повної герметизації стиків будівель, споруд, окремих панелей;
  • елементи ущільнювачів в меблевій промисловості (в шафах-купе, меблевих фасадах, в м’яких меблях, диванах, кріслах тощо).

Як можна побачити з наведеного списку, сфера застосування достатньо велика і використовуються технічні ущільнювачі усюди.

Високі експлуатаційні параметри

В сфері автобудування ці необхідні та різноманітні елементи, дозволяють підвищувати експлуатаційні параметри транспортних засобів, подовжувати експлуатаційний період. В двигун, трансмісію, ходову частину або в інший вузол, пил або бруд не можуть попасти, завдяки надійності та щільності технічних ущільнювачів.

Різні за своїм конструктивним виконанням, ці потрібні матеріали ефективно зарекомендували себе в практичній діяльності, є функціональними та практичними.