Для чого потрібні кулько-гвинтові пари

Сфера застосування КГП

Коли необхідно перетворити обертальний рух в прямолінійний, то без використання кулько-гвинтової передачі (КГП) просто не обійтися. Сфера застосування її досить широка і різноманітна, оскільки багато обладнання потребує таких ефективних і продуктивних комплектуючих та механізмів.

КГП, як правило, застосовують в різних верстатах (деревообробних, металообробних), транспорті, роботах та в іншому складному обладнанні. Жодна сфера господарської діяльності не обходиться без використання кулько-гвинтових пар. Тому попит на даний вид продукції завжди стабільний та високий.

Широке використання КГП пояснюється наявністю великої кількості переваг, які закладені як в конструктивному виконанні, так і в матеріалах виготовлення.

По-перше, кулько-гвинтові пари ефективно передають тертя кочення з коефіцієнтом корисної дії доходить до 90%.

По-друге, застосування таких передач дозволяє забезпечити плавне і точне переміщення як швидкими, так і малими кроками.

По-третє, в КГП передбачено регулювання зазору і натягу. Всі ці переваги, а так само багато інших дозволяють сміливо застосовувати цей вид передачі в механізмах різної складності і призначення.

Конструктивне виконання механізму

У кулько-гвинтової передачі (парі) використовується так звана система гвинт-гайка. Гайка і гвинт розділяються між собою рядами кульок, які катаються в спеціальних поглибленнях гвинта. Їх рециркуляція відбувається по зворотних каналах. Такий механізм є зоологом високої плавності ходу, довговічності, високого КПД, точності позиціювання, відсутність люфту, можливості регулювання преднатягу.

Купуючи такий механізм, варто пам'ятати, що кулько-гвинтові пари для надійної роботи повинні пройти процес гарту та шліфування, так як це головна умова їх тривалої роботи.

Купуючи кулько-гвинтові передачі у нас, Ви можете бути впевнені в їх якості та довговічності. Тому що ми працюємо тільки з перевіреними постачальниками, які цінують імідж своїх торгових марок, а, відповідно, не нехтуємо своїм.

Якщо у Вас виникли будь-які питання, або Вам потрібна професійна допомога, можна зателефонувати телефоном або скористатися функцією «Передзвоніть мені» на сайті, і наші менеджери із задоволенням дадуть відповідь на всі питання!